
إيمى عمرو
دي بقى فكرة جديدة ومبتكرة للكنافة، سهلة في التقديم وشكلها شيك جداً وطعمها خطير! طبقات من الكنافة المقرمشة واللذيذة، مع كريمة غنية وصوص كراميل يجنن.
المقادير:
ربع كيلو كنافة شعر (ممكن تكون مجمدة وتتفرك كويس) 🍥
نص كوباية سمنة سايحة 🧈
كوباية شربات تقيل بارد 🍯
للكريمة:
2 كوباية لبن حليب 🥛
3 معالق كبار نشا ذرة 🌽
معلقتين كبار سكر 🍬
علبة قشطة جاهزة (اختياري، بتدي طعم أغنى) 🐄
لصوص الكراميل:
كوباية سكر 🍬
ربع كوباية ماية 💧
نص كوباية كريمة خفق (أو لبن) 🥛
معلقة كبيرة زبدة 🧈
مكسرات مجروشة للتزيين (اختياري) 🌰
الطريقة:
نجهز الكنافة: في طاسة على النار، حطي الكنافة مع السمنة السايحة وقلبي باستمرار على نار متوسطة لحد ما تاخد لون دهبي حلو وتقرمش. شيليها من على النار واسقيها بحوالي ربع كوباية شربات وقلبي. سيبيها تبرد.
نجهز الكريمة: في حلة على البارد، اخلطي اللبن والنشا والسكر وقلبيهم كويس. ارفعيها على نار متوسطة وقلبي باستمرار لحد ما الخليط يتقل. شيليها من على النار وضيفي القشطة (لو هتستخدميها) وقلبي. سيبيها تبرد تماماً مع تغطيتها عشان الوش ما ينشفش.
نجهز صوص الكراميل: في حلة على نار متوسطة، حطي السكر والماية وسيبيهم يغلوا من غير تقليب لحد ما السكر يتكرمل وياخد لون دهبي غامق. شيليها من على النار وضيفي الكريمة أو اللبن بحذر وقلبي بسرعة (هتفور في الأول). بعدين ضيفي الزبدة وقلبي لحد ما يدوبوا تماماً. سيبي الصوص يبرد.
نرص الكاسات: في كاسات التقديم، حطي طبقة من الكنافة المقرمشة في القاع.
فوقها طبقة من الكريمة الباردة.
بعدين طبقة تانية من الكنافة.
وصبي عليها صوص الكراميل.
ممكن تزينيها بشوية مكسرات مجروشة.
دخليها التلاجة على الأقل ساعة قبل التقديم عشان تبرد وتتماسك. وبالهنا والشفا!


التعليقات مغلقة.